Huidige maatregelen

Het Coronavirus treft inmiddels alle sectoren van het land, met name de groepenmarkt. We leggen jullie graag uit wat de huidige maatregelen zijn en wat voor invloed dit is op jouw (eventuele) boeking. De Noodwet die sinds 1 december is ingegaan is leidend. 

Concreet staat er in dat wij groepen tot maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte (accommodatie) mogen ontvangen. De samenstelling van de groepen is hierbij niet van belang.

Groepen kinderen tot en met 12 jaar met hun begeleiders zijn juridisch gezien uitgezonderd van het maximum aantal personen.

Wél is de samenstelling van belang voor de 1,5 meter maatregel. HIerbij geldt: 

  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.
  • Mensen uit hetzelfde huishouden, hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. 

Om deze reden hebben wij per accommodatie het maximaal aantal personen bijgesteld. Hierbij geldt voor de Boerderij, Nieuwe Schuur en Oude Schuur dat er niet meer dan 30 personen kunnen verblijven.


Maatregelen tijdens het verblijf

Kom je binnenkort met je groep bij ons? Dan zijn een aantal zaken belangrijk om te weten. Het belangrijkste is dat je je houdt aan de basisregels voor iedereen. Daarnaast zorgen wij voor een extra schone accommodatie en voor handgel. Ook zorgen we voor alle ruimte, binnen en buiten, om de 1,5 meter maatregel te waarborgen.

Alles over annuleren en onze annuleringsverzekering voor groepen

Heb je een groepsaccommodatie geboekt? Maar heb je vragen over het Coronavirus (COVID-19) en wat hier de gevolgen van zijn voor jou? Dat begrijpen wij heel goed. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en informeren jou middels deze pagina over onze voorwaarden en annuleringsbeleid. Naarmate de situatie ontwikkelt passen wij de informatie op deze pagina aan. 

Op dit moment zijn er geen aanbevelingen vanuit de overheid of veiligheidsregio's om niet op een specifieke locatie of een vakantiepark te verblijven. Boekingen kunnen binnen de officiele geldende beperkingen worden uitgevoerd en hierbij gelden de normale annulerings- en wijzigingsregels.

Angst voor het Coronavirus of het willen mijden van contact in verband met het Coronavirus is geen gegronde reden voor annuleren. Mocht je toch besluiten om uw verblijf te annuleren, zullen de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Echter, begrijpen we jullie wel en denken we graag mee. Omboeken behoort dan wellicht tot de mogelijkheden.


Omboekgarantie

Als je een boeking wil maken voor de toekomst bieden wij je graag een stukje zekerheid. Als je vanwege Corona met jouw groep niet kunt verblijven, bieden we je de zekerheid - indien noodzakelijk - te wijzigen. Je kunt dan op een later moment - binnen 12 maanden - alsnog verblijven in dezelfde accommodatie. De omboekgarantie is alleen van kracht indien het verblijf niet kan plaatsvinden wegens de wet- en regelgeving omtrent het COVID-19 Coronavirus en geldt alleen voor nieuwe boekingen.

De omboeking moet zo snel als redelijkerwijs mogelijk worden gedaan en het nieuwe verblijf moet binnen twaalf maanden plaatsvinden. 

Vragen over de annuleringsverzekering


Heb ik een reis en/of annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering voor je groep (groepsannuleringsverzekering) is wel verstandig, tenslotte is het bij iedere groep denkbaar dat je moet annuleren omdat er 1 of meer groepsleden iets naars is overkomen.

Een reisverzekering is niet echt nodig in Nederland, tenzij je dure spullen meeneemt. Een reisverzekering kun je bij een bank of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten.

Hoe kan ik een groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Je kunt een annuleringsverzekering voor je groep direct bij de boeking afsluiten door deze aan je boeking toe te voegen of tot 5 dagen nadat je de boeking hebt gemaakt.
Neem contact met ons op als je deze groepsannuleringsverzekering alsnog wil afsluiten. Je dient tevens binnen 5 dagen een volledige namenlijst van alle deelnemers aan ons te verstrekken.

Wat houdt een groepsannuleringsverzekering in?
Als je het uitstapje naar de groepsaccommodatie af moet zeggen of moet afbreken (bijvoorbeeld vanwege ziekte), dan moet je in de meeste gevallen toch de afgesproken huursom betalen. Ook kan het gebeuren dat de vakantie voor een of meerdere personen van de groep niet door kan gaan. In deze situatie biedt de annuleringsverzekering voor groepen en gezelschappen financiële zekerheid. Indien de reden van de annulering onder de dekking valt, wordt het (vooruitbetaalde) bedrag aan je vergoed. Je kunt zowel per persoon of met de hele groep aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Wij bieden je de mogelijkheid tot het afsluiten van een speciale Groepsannuleringsverzekering. De kosten hiervoor worden als volgt berekend: 5,5% van de huursom + € 4,24 poliskosten + 21% assurantiebelasting.